Андреа Бочели подкрепи София за културна столица на Европа

Андреа Бочели подкрепи София за културна столица на Европа
Андреа Бочели е избрал да поздрави София с изпълнението на известната „Nessun dorma" от „Турандот" на Пучини. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Световната оперна звезда Андреа Бочели подкрепи кандидатурата на София за културна столица на Европа през 2019 г., съобщиха от пресцентъра на Столична община.

„Радвам се да подкрепя София за Европейска столица на културата през 2019, защото заедно с Урбино ще бъдат прекрасна двойка. Те са като двете страни на една монета. София е прекрасен развиващ се град, място където младите хора имат много възможности. Урбино е символичната столица на Ренесанса и университетски град. Сигурен съм, че заедно ще направят велики неща!", коментира световно известният оперен певец Андреа Бочели във видеоклип в подкрепа на София и Югозападен регион в състезанието за Европейска културна столица през 2019 г.

През месец юли Бочели се включи в Комитета „Приятели на София".

София и Урбино подписаха на 12 юни тази година Меморандум, който има за цел да развие сътрудничество в областите на културата, изкуството, образованието, обучението, младежките политики, туризма, иновациите и научното сътрудничество.

Андреа Бочели е избрал да поздрави София с изпълнението на известната „Nessun dorma" от „Турандот" на Пучини.

#Андреа Бочели #София #културна столица на Европа #Бочели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници