Студенти и преподаватели на протестно шествие в 11 часа

Студенти и преподаватели на протестно шествие в 11 часа
Фотограф - Велико Балабанов
A A+ A++ A

Студенти и преподаватели от различни университети ще проведат протестно шествие в столицата по случай Деня на народните будители. Протестът ще премине под мотото "Събудете се!".

Началната му точка е Ректората на Софийския университет, който повече от седмица е окупиран от студенти. Протестиращите се събират в 11.00 ч. Студенти от Студентски град се организираха да тръгнат от УНСС в 10.00 ч. и да се присъединят към общото шествие, съобщи СтандартНюз.

Студентите от НАТФИЗ отново блокираха за кратко ул. "Г. С. Раковски" с артистична протестна акция. Днес бъдещите актьори използваха изразните средства на пантомимата. Те също са планирали да се включат в протеста на академичната общност в Деня на будителите, като преди това ще обиколят сградите на няколко театри.

Шествието, което тръгва от Ректората на СУ, ще премине през Народната библиотека, където в 11.30 ч. ще се чете поезия. След това покрай сградата на Художествената академия и храм-паметника "Св. Александър Невски" протестиращите ще достигнат до Народното събрание.

#студенти #шествие #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници