Учениците ни прости, а болните Бог да ги прости

Учениците ни прости, а болните Бог да ги прости
A A+ A++ A

Здравеопазването и образованието, заедно с армията, са трите стълба на държавността. Грижата за здравето и грамотността на населението са сигурна гаранция за стабилна икономика и развито общество, което знае как да защитава правата си.

По данни на Европейската комисия българските ученици имат най-слаби резултати по четене и математика в целия Европейски съюз. Оказва се, че тези, които се провалят на специализираните тестове, са съответно 47% и 41% - над два пъти повече от средното за 28-те страни-членки.

В здравеопазването нещата не са по-розови. Директорът на „Пирогов" доц. Стоян Миланов алармира за намерението на болницата да преустанови плановия прием на пациенти, след като НЗОК обяви, че ще изплати само 80% от дейността на здравното заведение. "Ножът не е опрял до кокала, кокалът вече е прерязан. Това е една остра фантомна болка на липсващ крайник. За съжаление, изход не виждам", бе тъжната оценка на лекаря.

Кокалът в здравеопазването и образованието ни е прерязан и оглозган. Стълбовете на държавността са изгнили и се клатят. Европа иска от нас реформи, ние също ги искаме от нашите управляващи. Докога да чакаме?

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"