Извеждат от семейството шест от братята и сестрите на „русия ангел“

Извеждат от семейството шест от братята и сестрите на „русия ангел“
Шест от непълнолетните деца на Сашка и Ангел Русеви, ще бъдат изведени от семейството. Снимка: www.bnews.bg
A A+ A++ A

„Шест от непълнолетните деца на Сашка и Ангел Русеви, ще бъдат изведени от семейството", съобщи шефката на регионалната дирекция за социално подпомагане в Стара Загора Диана Канева, предаде standartnews.com.

Предварително се говореше, че закрила ще бъде предоставена вероятно на двете им най-малки деца - Пенка и Атанас. След почти седмица работа на терен в ромския кв. „Възраждане", социалните работници са преценили, че животът на всички непълнолетни питомци на Русеви е застрашен.

Както стана ясно, двамата родители и 6 от децата им живеят в една стаичка – 2 на 3 метра с едно единствено легло, един стол и една порутена печка. Повечето спят натъркаляни на черга върху пръстения под.

„Хляб и картоф" – това е ежедневното меню на фамилията по думите на майката Сашка. „Четири от децата ще бъдат настанени в приемни семейства", допълни Канева без да уточни, за кои от хлапетата на Русеви става дума.

Ако се съди по практиката, вероятно това ще бъдат 4-те най-малки – Фанка /11 г./, Филип/ 8 г./, Атанас/ 3 г./ и Пенка /2 г./ Други две от отрочетата на Сашка и Атанас щели да бъдат настанени временно в дом за деца, лишени от родителски грижи. Вероятно става дума за 14-годишната Минка и 13-годишният Атанас.

#Сашка #деца #семейство #Мария #Атанас #Русеви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници