Университетите да не са политическа арена, призова Ваня Добрева

Университетите да не са политическа арена, призова Ваня Добрева
Председателят на парламентарната комисия по образование и наука заяви, че университетите не са място за политика. Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

„Всеки български гражданин има право на протест, но университетите не трябва да се превръщат в политическа арена. Протестиращите, от една страна, лишават останалите студенти от правото на обучение, а от друга - са в нарушение на закона“, заяви в ефира на BTV народният представител от „Коалиция за България“ и председател на Комисията по образованието и науката в парламента, Ваня Добрева.

Тя подчерта, че чл. 22 от Закона за висшите учебни заведения категорично казва, че формата на висшето училище изключва политически актове. Според нея сред исканията на протестиращите не се е чуло нищо за таксите на студентите, за частта от БВП, която се отделя за образование, за условията, в които се обучават учещите.

"Младите имат конструктивни идеи, но когато се казва "оставка на всяка цена", това вече е един политически, партиен момент", заяви депутатът. Тя коментира, че единственото, на което държи, е, ако се протестира, то да не е чрез окупация на СУ и затваряне на Алма матер с вериги. "Трябва всички заедно да предприемем стъпки за стабилизиране на обществото", добави Добрева.

#протестиращи #Ваня Добрева #общество #страна #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници