NVIDIA пусна голям ъпдейт за конзолата Shield

NVIDIA пусна голям ъпдейт за конзолата Shield
A A+ A++ A

Потребителите на портативната игрова конзола NVIDIA Shield имат повод за радост, тъй като за устройството вече е достъпен голям софтуерен ъпдейт, добавящ значителна функционалност. На първо място той обновява системата до Android 4.3 с всички екстри и подобрения на тази версия на платформата. В допълнение функцията GameStream вече не е в бета версия и осигурява много по-стабилен стрийминг на PC игри към устройството от компютър с определени графични карти NVIDIA.

В допълнение компанията е осигурила съвместимост с хардуерните бутони за управление на устройството с много повече игри за Android. Това може да се направи чрез приложението Gamepad Mapper, което осигурява възможност за асоцииране на виртуалните бутони за управление на приложенията с хардуерните на устройството. Има и опция за създаване на профили за различните игри и приложения и за щастие съществува опция за синхронизирането на профилите с облака, така че, ако някой друг е създал такъв, конзолата ще го изтегли и зареди.

NVIDIA Shield се сдобива и с нов конзолен режим, при който конзолата извежда 1080р сигнал при връзка чрез HDMI към телевизор. В този случай действа като игрова конзола, към която можете да свържете безжичен игрови контролер. Това се отнася само за игрите за Android, а компанията продължава да работи по подобряване показването на стрийминг PC игри, които засега се стриймват в резолюция 720p и 60 fps. Вече е възможно и инсталирането на по-обемните игри изцяло върху microSD карта.

http://blogs.nvidia.com/blog/2013/10/28/massive-shield-update/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници