Qualcomm: Nokia Lumia 2520 има очевидно превъзходство над Surface 2

Qualcomm: Nokia Lumia 2520 има очевидно превъзходство над Surface 2
A A+ A++ A

Според вицепрезидента на Qualcomm Радж Талури Nokia Lumia 2520 въобще не е конкурент на Surface 2, защото таблетът на финландците бил от съвсем друго поколение и има предимство по отношение на производителност и възможности за връзка. Естествено изказването на Qualcomm си има своята причина и тя се крие в това, че Lumia 2520 използва техния процесор Snapdragon 800, докато устройството на Microsoft залага на чип на конкурента NVIDIA.

Стивън Хортън, който също е вицепрезидент на Qualcomm, пък коментира, че решението на Microsoft за използването на Tegra 4 било свързано изцяло с тайминга, но това нямало особено значение с оглед на това, че Microsoft реално ще се яви като производител на Lumia 2520 след приключването на сделката по придобиването на телефонния бизнес на Nokia.

Хортън също така коментира и бъдещето на платформата Windows RT. Според него слабите продажби на устройствата с ARM базирана версия на Windows 8 не са особен проблем, защото Microsoft и техните партньори имат дългосрочна визия за развитието на този пазарен сегмент.

http://news.cnet.com/8301-1035_3-57609343-94/qualcomm-microsofts-surface-2-cant-compare-to-nokias-windows-tablet/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници