Решението за мораториума е нищожно, заяви Златанова

Решението за мораториума е нищожно, заяви Златанова
Договорът е първично европейско право, а то, както и вторичното европейско право, има примат над българското право, обясни Златанова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Решението на парламента за удължаване на мораториума върху продажбата на земя на чужденци не е съобразено с конституцията и договора за присъединяване на България към Европейския съюз, заяви вицепремиерът  министър на правосъдието Зинаида Златанова в интервю за "24 часа".

"Договорът е първично европейско право, а то, както и вторичното европейско право, има примат над българското право (при противоречие между наше и европравило директно се прилага европейското - бел. авт.). Записано е дори и в конституцията ни", коментира Златанова.

Тя уточни, че сме въвели сме 7-годишен преходен период да не прилагаме европейското право в областта на свободно движение на капитали и по-специално на собствеността на земята. В момента, в който изтече този преходен период, автоматично трябва да започнем да го прилагаме. А то казва да не дискриминираме правото на собственост спрямо чужденци.

#Зинаида Златанова #Златанова #мораториум #чужденци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »