Борисов и Станишев се обединиха за бежанците

Борисов и Станишев се обединиха за бежанците
Бойко Борисов ще постави темата за кризата с бежанците в България на Срещата на върха на лидерите на ЕНП в Брюксел. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и лидерът на БСП Сергей Станишев за първи път са на едно мнение - в България съществува криза с бежанците. Двамата са летяли в един самолет, разговоряли са за проблема, дори Борисов е обещал на Станишев да повдигне въпроса на заседание на Европейската народна партия.

Бойко Борисов ще постави темата за кризата с бежанците в България на Срещата на върха на лидерите на ЕНП в Брюксел, предаде агенция "Фокус" .

Бившият премиер обясни, че е обещал това на президента на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, с когото в сряда са разговаряли по проблема на път за Брюксел.

"Аз ще повдигна темата на Европейския съвет. Вчера така се случи, че с г-н Станишев летяхме с един самолет за Брюксел и разговорихме по тази тема няколко приказки. Именно това възнамерявам да направя днес на заседанието на Европейската народна партия. Тук са много от премиерите, които пряко са засегнати от бежанската вълна, включително и България. Надявам се това и в ПЕС да го приемат като решение и да поискаме две неща. Първо, да се подпомогне, България финансово, като част от цялата система и отделно да се отделят пари, да се държат близко бежанците до населените си места в съседните им държави, за да могат да се върнат по домовете си. Дори и да я няма като дневен ред, аз ще я повдигна, защото съм поел този ангажимент и пред лидера на ПЕС", каза Бойко Борисов.

#ГЕРБ #Бойко Борисов #БСП #Сергей Станишев #Борисов #Станишев #ПЕС #Европейския съвет #ЕНП #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници