Няма причини за поскъпване на тока, смята шефът на ДКЕВР

Няма причини за поскъпване на тока, смята шефът на ДКЕВР
Тонева уточни, че твърденията на "Енерго Про", че ниската цена на тока е спънка пред инвестициите, не са логични. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма причини цената на тока да се повишава през тази зима, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Анжела Тонева.

"Предстои комисията да преразгледа таксите за повторно включване на клиенти, чието електричество е спряно, към мрежата. Обсъждането на този въпрос ще се търси максимална справедливост и за двете страни", коментира Тонева, цитирана от "Дарик".

Тя уточни, че твърденията на "Енерго Про", че ниската цена на тока е спънка пред инвестициите, не са логични.

"Комисията има решение размерът на инвестициите да се взема предвид при формирането на цената на електроенергията, но след като станат факт", каза Тонева.

Тя посочи, че енергийните дружества в страната трябва сами да вземат управленски решения как и какви инвестиции ще правят, но са длъжни да поддържат качеството на услугите си.

"Досега контролът върху работата на тези компании е бил леко занемарен, но това ще бъде променено и дейността им вече ще се следи стриктно постоянно", допълни председателят на ДЕКВР.


#Държавната комисия за енергийно и водно регулиране #Анжела Тонева #Тонева #"Енерго Про" #ДЕКВР #ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници