Стотици помогнаха на майка с 6 деца, живееща с 35 лв. на месец

Стотици помогнаха на майка с 6 деца, живееща с 35 лв. на месец
Многодетната майка е с разклатено здраве, без роднини и близки. Заради системния глад е принудена да изпраща децата си по пансиони и училища с преспиване. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици пловдивчани, организирани в социалните мрежи, помогнаха на майка на 6 деца от Пловдив, която преживява с около 35 лева на месец. Това се случи след репортаж на Би Ти Ви, в който се вижда, че болната жена живее при нечовешки условия.

За броени дни стотици пловдивчани са дарили дрехи, хранителни продукти, безвъзмезден труд и пари на семейството.

Емилия е самотна майка, която сама отглежда 6-те си деца. От години преживява с по-малко от 100 лева на месец, а напоследък разчита само на детските - 35 лева месечно.

„Комшиите помагаха. Като имаше домати и работи - даваха комшиите, защото и ние ходихме да им помагаме... Ядем леща, картофи, фасул, макарони, много рядко салами и сирене. Ами, криво-ляво преживяваме... Нямаме хладилник”, казва жената.

Многодетната майка е с разклатено здраве, без роднини и близки. Заради системния глад е принудена да изпраща децата си по пансиони и училища с преспиване.

„Условията ги виждате какви са - нечовешки. И децата са по училищата... Ами, малката учи в Хисаря, другият - в пансион в „Рада Киркович”. След това го преместиха в „Мария Луиза”. Бяга от училище по някой път, за да дойде да ме види. Изобщо не им е лесно! Даже се срамуват по някой път, че техните съученици живеят в по-хубави къщи отколкото ние”, допълва Емилия Минчева.

#Пловдив #помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници