Българска премиера на Sony Vaio Tаp 11 и Vaio Fit multi-flip PC

Българска премиера на Sony Vaio Tаp 11 и Vaio Fit multi-flip PC
A A+ A++ A

Представените в началото на септември на изложението IFA хибридни устройства от серията Vaio на Sony, получиха и българска премиера. Vaio Fit multi-flip PC e ултрабук, на пръв поглед със стандартна форма, чийто дисплей може да се завърти чрез разположен в средата му специален механизъм. Така лесно може да бъде трансформиран в таблет или да бъде пригоден за по-удобно разглеждане на мултимедийно съдържание. В серията има модели с диагонал на екрана 13", 14" и 15"с резолюция 1920 x 1080 пиксела (опция за 2880 x 1620 пиксела за 15"), които ще са изработени по технологията TRILUMINOS и ще отчитат до 10 точки на допир. В конструкцията е използван алуминий, а дизайнът определено e премиум.

Лаптопите ще могат да бъдат конфигурирани с различни процесори Intel Haswell, SSD памет или твърд диск, до 16GB RAM и дори графична карта NVIDIA за модела с 15". Клавиатурата е с подсветка, а освен това и трите модела имат дигитайзер N-trig и могат да се ползват с писалка. Цената на моделите започва от 1600 лв и стига до 3000 лв за модела с процесор Intel Core i7.

На свой ред Vaio Tap 11 е класически таблет с 11,6" IPS TRILUMINOS дисплей с резолюция 1920 x 1080 пиксела и вградена поставка. Приликата с модела Surface Pro на Microsoft се подсилва от наличието на писалка за ползване с дигитайзера N-Trig и магнитен конектор за прикрепяне на външна клавиатура.

Таблетът е с дизайн, напомнящ на Xperia Z Tablet, но със заден панел от магнезиева сплав. Клавиатурата е с алуминиев гръб и може да работи отделена от устройството, като връзката с него е безжична. Тя има и батерия, която се зарежда, когато е свързана с VAIO Tap 11 чрез магнитния конектор.

Устройството предлага micro-HDMI и USB 3.0 интерфейси, стереоговорители, NFC, 8МР камера със сензор Exmor RS, до 4GB DDR3 RAM и дори инфрачервен порт. Батерията стига за 6 часа работа, а вградената памет ще варира между 128GB и 512GB. В България ще се продава модел с процесор Pentium, а цената е около 1700 лв.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино