България да спазва договореностите за земеделска земя, казва Плевнелиев

България да спазва договореностите за земеделска земя, казва Плевнелиев
"Когато ние искаме да сме член на ЕС, ние трябва да си дадем сметка, че ставаме член и на общия пазар", заяви Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България трябва да спазва договореностите, които е подписала, включително и по отношение на продажбата на земеделските земи на чужди граждани, заяви държавният глава Росен Плевнелиев.

Президентът посочи, че България отдавна е подписала най-важните стратегически документи, които определят и позицията на страната като член на европейското семейство, включително и договора за присъединяване към ЕС.

„Така че подобни ясни ангажименти от България са поети. Когато ние искаме да сме член на ЕС, ние трябва да си дадем сметка, че ставаме член и на общия пазар. Когато сме член на общия пазар, трябва да се държим освен като българи, и като европейци. Това е съзнателен избор на българската нация. Следователно ще спазваме законите, ще спазваме правилата, ще спазваме договорите, които сме подписали, за да бъдем достойни европейци", коментира Плевнелиев.

"Не бива да се поставя под съмнение нещо, което отдавна е решено, разписано и предоставено като ясна и категорична българска позиция. Нещо повече, и днес в България съществуват всички възможности чужденци да купуват земеделска земя колкото пожелаят. Те просто могат да си направят фирма, и през тази фирма, да купуват колкото искат земеделска земя, затова аз апелирам към това България да покаже своето достойно и държавно отношение, като спазва договорите, които е разписала и правилата, които сама е приела", каза още президентът Росен Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #земеделска земя #чужденци #продажба #Европейски съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници