Плевнелиев ще обяви датата за свикване на КСНС до дни

Плевнелиев ще обяви датата за свикване на КСНС до дни
Аз питам - какъв ще бъде бюджетът за национална сигурност през 2014 година?, коментира Росен Плевнелиев.Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До няколко дни президентът Росен Плевнелиев ще обяви темите и датата на свикване на Консултативния съвет по национална сигурност. Темата няма да е само за бежанците.

"Аз питам - какъв ще бъде бюджетът за национална сигурност през 2014 година? Имаме притеснителна информация, получавам писма от някои от службите, които са притеснени, че може да бъде нарушен сериозно техният потенциал и възможност да бранят сигурността на нацията. И аз питам - кой е по-големият проблем за нацията – ако се окаже, че част от службите не могат да изпълняват елементарни ангажименти, поради липса на финансиране, поради което не можем да се борим с терористи, или от друга гледна точка, разбира се, и проблема с бежанците?", коментира Плевнелиев, цитиран от агенция "Фокус".

Той уточни, че има различни теми за адресиране и той ще намери точния формат, точното време, за да можем да бъдем максимално ефективни.

"Предполагам, че няма да има само една, а повече теми, които ще се дебатират на идващия Консултативен съвет по национална сигурност. Няма нужда никой да си измива ръцете, защото до сега, Консултативният съвет по национална сигурност е работил по ясни правила, това ще продължи и за нататък. Трябва да е ясно, че в тези правила е записано, че държавният глава свиква Консултативния съвет поне 2 седмици преди самата дата на провеждането. Така че до няколко дни ще обявя точно темите кога", допълни президентът.

#Росен Плевнелиев #Консултативен съвет по национална сигурност #Плевнелиев #бежанци #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино