Христо Стоичков посрещна Купата на УЕФА в Пловдив

Христо Стоичков посрещна Купата на УЕФА в Пловдив
Христо Стоичков получи правото да вдигне Купата на UEFA Champions League при посрещането й в Пловдив, тъй като е единственият българин, печелил най-авторитетния клубен трофей.
A A+ A++ A

Легендарният Христо Стоичков посрещна Купата на UEFA Champions League в Пловдив.

Най-ценният европейски футболен трофей пристигна в града под тепетата във вторник на обяд.

Пловдив е третата спирка в България от Обиколката на Купата, организирана от УниКредит. Заместник – кмета по спорт Георги Титюков и регионалния директор на УниКредит Булбанк за Пловдив Иван Гешев откриха специално организирано събитие на площад Централен.

Христо Стоичков получи правото да вдигне Купата на UEFA Champions League при посрещането й в Пловдив, тъй като е единственият българин, печелил най-авторитетния клубен трофей. Стотици жители и гости на града дойдоха да се снимат с Купата, която пътува из страната на специален двуетажен червен автобус. Досега този автобус е изминал около 5000 км. в Европа, за да достигне до феновете в пет държави – Германия, Унгария, Румъния, Босна и Херцеговина и България.

След като Купата на UEFA Champions League посети София, Велико Търново и Пловдив, в сряда я очаква последната спирка от Европейската й обиколка – Стара Загора. Там тя ще бъде посрещната на площада пред общината от българския футболист Петър Хубчев.

#Христо Стоичков #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино