Nokia представи първия си таблет с Windows

Nokia представи първия си таблет с Windows
A A+ A++ A

На събитието в Абу Даби Nokia представи първия си таблет с Windows (версия Windows RT 8.1). Устройството ще се продава под името Lumia 2520 и определено има с какво да впечатли и дори да предизвика Surface 2 на Microsoft. Използваният процесор е четириядрен Qualcomm Snapdragon 800 с честота 2,2GHz, а дисплеят е с FullHD резолюция и диагонал 10,1 инча и използва технологията IPS, позволяваща високи ъгли на видимост до 180 градуса. Освен това е с подобрено поведение под директна светлина, което е плюс предвид фокуса върху мобилността, който поставя Nokia - освен с Wi-Fi възможности Lumia 2520 разполага и с LTE за мобилна връзка в движение.

Истинска новост при този тип устройства е камерата, която е с резолюция 6,7 мегапиксела и за първи път при таблет ще използва f/1.9 оптика на Carl Zeiss. Управлението й ще става през новото приложение Nokia Camera. На разположение е и 2МР предна камера, а сред приложенията откриваме и новото Storyteller, което позволява показването на заснетите снимки върху картата. Добавени са още 2GB RAM, 32GB вградена памет и слот за допълнителна.

Батерията на Lumia 2520 е с капацитет цели 8000 mAh и стига за 11 часа работа, но това време може да се увеличи с още 5 часа чрез допълнителната клавиатура с вградена батерия, която ще струва 150 долара. По отношение на дизайна устройството прилича на уголемен смартфон Lumia 1520 и ще се предлага в четири различни цвята на поликарбонатния корпус - бял, черен, червен и син. Цената, на която ще го видим в продажба, е 499 долара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино