“Атака” и ГЕРБ на една позиция за продажбата на земя на чужденци

“Атака” и ГЕРБ на една позиция за продажбата на земя на чужденци
Депутатът на ГЕРБ Цвета Караянчева, която миналата седмица стигна почти до бой с депутати от “Атака”, подкрепи предложението на националистите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ и "Атака" са на една позиция в спора за удължаването на мораториума за продажба на земеделска земя на чужденци.

Проекторешението бе внесено от “Атака” и представено в зала от партийния лидер Волен Сидеров. Той обясни, че основният мотив за искането му е ниската стойност на българската земеделска земя в момента.

“За периода от 2012 -2013 средната цена е 440 лв. за декар или приблизително 220 евро за декар. Цената на българската земя е една от най-ниските в ЕС, докато цената на декар тук е 220 евро, то в Северна Ирландия средната цена е 2400 евро, в Холандия е 2930 евро, Италия –  1430 евро, Белгия – 1705 евро”, коментира Сидеров, цитиран от OFFNews.

Депутатът на ГЕРБ Цвета Караянчева, която миналата седмица стигна почти до бой с депутати от “Атака”, подкрепи предложението на националистите.

Янаки Стоилов от БСП, който е председателят на комисията по външна политика към парламента, защити тезата, че от юридическа гледна точка България няма как да удължи мораториумът.

#ГЕРБ #Атака #Волен Сидеров #Сидеров #Янаки Стоилов #Цвета Караянчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »