Nokia представи Lumia 1520

Nokia представи Lumia 1520
A A+ A++ A

В Абу Даби по време на последното издание на събитието Nokia World, Nokia представи най-големия смартфон в серията Lumia. Устройството носи името Lumia 1520 и предлага 6" full HD дисплей и четириядрен процесор Snapdragon 800 с честота. Устройството запазва познатия промишлен дизайн като залага на поликарбонатна пластмаса за изработка на корпуса и на пръв поглед комбинира детайли от Lumia 720 и Lumia 925. Lumia 1520 ще се предлага в различни цветове, а черната версия ще е с матиран корпус от рециклиран материал.

По отношение на камерата също откриваме познати технологии. Компанията е използвала 20МР сензор, който е снабден със система за оптична стабилизация, а системата PureView позволява мащабирането (2 пъти) на изображението при запис на снимки и видео без загуба в качеството. Камерата сe управлява чрез новото приложение Nokia Camera, което комбинира функции от досегашните приложения Pro Camera и Smart Camera.

Устройството разполага още с батерия с капацитет 3400 mAh и вградена функция за безжично зареждане. Вградената памет е 32GB и може да се увеличи чрез microSD карта, а оперативната памет е 2GB. Lumia 1520 има 4 микрофона (2 върху предната и 2 върху задната страна), които позволяват записа на виртуален обкръжаващ звук и могат да се използват за редуциране на шума при разговор. Продажбите на Nokia Lumia 1520 започват през последното тримесечие на цена 750 долара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино