Престъпността е видима, МВР да си свърши работата, заяви Плевнелиев

Престъпността е видима, МВР да си свърши работата, заяви Плевнелиев
Президентът посочи като сериозна заплаха за сигурността ни трансграничната престъпност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България е постигнала много, но понякога сами си пречим, заяви Росен Плевнелиев при откриването на конференцията „Националната сигурност: актуални въпроси, подходи, решения".

„След атентата в Сарафово, извадихме ли поуки? Готови ли сме днес, ако решат да повторят атентата", попита президентът, цитиран от "24 часа".

Според него, заради Арабската пролет, конфликта в Сирия и заплахите от международен тероризъм, взетите решения няма да спомогнат за минимизиране на рисковете. Той посочи, че кибератаките, също са проблем.

„Държавата ни все още не е била жертва на масивна кибер атака, но трябва да се учим от другите държави“, каза Плевнелиев.

Президентът посочи като сериозна заплаха за сигурността ни трансграничната престъпност.

„Системата ни за сигурност не е успяла да пребори трафика на наркотици, нелегалното изваждане от държавата, прането на пари. Трябва да се стремим към енергийната независимост чрез диверсифициране на източници. В стратегията за национална сигурност е посочено, че корупцията остава един от основните проблеми в българското общество. Убеден съм, че най-краткият и ефективен път за борба с корупцията, е създаване на електронно управление и услуги за гражданите, правила за управление на държавните пари и прозрачност. Общата престъпност е най-видима и осезателна. Нараства несигурността на хората, живеещи в по-малки райони, тук МВР трябва да свърши работата си“, коментира Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино