УЕФА не предвижда отбори от други континенти в Шампионска Лига

УЕФА не предвижда отбори от други континенти в Шампионска Лига
Снимка: zimbio.com
A A+ A++ A

„За момента Шампионска Лига се организира от УЕФА, което означава, че можем да организираме състезания само в Европа“, заяви представителят на УЕФА, Греъм Търнър.

Търнър направи коментара след въпрос на Новините.бг по време на обиколката на трофея на Шампионска Лига в България.

„Може да се спори, че не е нужно да се включват отбори от други континенти, защото смятам, че най-добрите играчи от целия свят вече са в Шампионска Лига“, каза още Търнър.

„Така че, това което сме направили в момента е, че сме променили изискванията за достъп до турнира, за да позволим на повече отбори да участват в Шампионска Лига. Въвели сме система за „честна финансова игра“, с надеждата, че всички ще играят на един терен. Знаем, че икономически, някои отбори са много по-напред от други, но УЕФА няма какво да направи по този върпос“, коментира представителят на УЕФА.

Той посочи, че целта на асоциацията е да предложи на повече отбори равни възможности на терена да се квалифицират за Шампионска лига и да се насладят на изживяването.

„Защото, ако говорим в прав текст, за всички играчи и треньори, Шампионска лига е състезанието, в което те искат да бъдат. Това е нашата задача – да се уверим, че колкото се може повече отбори от Европа могат да се насладят на турнира“, заключи Търнър.

#УЕФА #Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници