Европейска служба ни помага за бежанците

Европейска служба ни помага за бежанците
Европейската служба за подкрепа на търсещите убежище (EASO) и България подписаха оперативен план за подкрепа на страната ни. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Европейската служба за подкрепа на търсещите убежище (EASO) и България подписаха оперативен план за подкрепа на страната ни до септември 2014 г., съобщиха от ведомството, предаде БГНЕС.

Помощта ще бъде в редица приоритетни области, като: идентифициране и предварителна регистрация на смесените миграционни потоци; регистрация на лицата, търсещи убежище и насочване на непридружени непълнолетни лица и уязвими лица към съответната процедура за предоставяне на убежище; подкрепа в процеса на взимане на решение за предоставяне на убежище; осигуряване на обучение по модулите на Европейската служба за подкрепа на търсещите убежище за новоназначения персонал и; предоставяне на експерти по усвояването на спешна финансова помощ от България по фондове на ЕС (програма SOLID).

Системата на България за приемане на бежанци и предоставяне на убежище е подложена на сериозен натиск. В този контекст, на 14 октомври, 2013 България отправи официално искане за подкрепа в областта на предоставяне на убежище на бежанци.

#България #България #ЕС #бежанци #убежище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници