Проблемът с бежанците да се решава на европейско равнище, единодушни са София и Атина

Проблемът с бежанците да се решава на европейско равнище, единодушни са София и Атина
По време на срещата на двамата външни министри беше обсъдена възможността за преминаване на автобуси за пътнически превози през ГКПП „Маказа-Нимфея“. Снимка: МВнР
A A+ A++ A

Проблемът с бежанските потоци е сериозен хуманитарен въпрос, изискващ решения на европейско равнище, включително и значителен финансов ресурс от ЕС. Около това становище се обединиха по време на срещата си министърът на външните работи Кристиан Вигенин и неговият гръцки колега Евангелос Венизелос.

Вигенин, който е на еднодневно работно посещение в Гърция, се срещна с министър-председателя Андонис Самарас и с вицепремиера и министър на външните работи Евангелос Венизелос.

По време на разговорите бяха обсъдени въпроси на двустранните отношения и регионалното сътрудничество, европейската перспектива на страните от Западните Балкани, както и обстановката в Близкия Изток. Кристиан Вигенин коментира със своите домакини също въпроси от европейския дневен ред, в светлината на предстоящото ротационно председателство на Гърция на Съвета на ЕС през първата половина на следващата година.

По време на срещата на двамата външни министри беше обсъдена възможността за преминаване на автобуси за пътнически превози през ГКПП „Маказа-Нимфея“ и беше потвърден ангажиментът за максимално бързото му отваряне за тежкотоварен трафик.

В програмата на министър Кристиан Вигенин в Гърция предстоят също срещи с президента Каролос Папуляс и с председателя на парламента Евангелос Меймаракис.

#Кристиан Вигенин #Евангелос Венизелос #Андонис Самарас #Евангелос Венизелос #Вигенин #Меймаракис #Гърция #бежанци #Каролос Папуляс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници