Плевнелиев да свика КСНС заради бежанците, настоява БСП

Плевнелиев да свика КСНС заради бежанците, настоява БСП
Основното опасение на Жельо Бойчев е, че в страната има реална заплаха броят на хората, търсещи закрила, да достигне десетки хиляди. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП настоява президентът Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет по национална сигурност заради бежанците, заяви депутатът от Коалиция за България Жельо Бойчев.

"Проблемът поставя цялата страна в критична ситуация и са налице големи изпитания пред българското общество и пред всички институции. Съвсем нормално и естествено е в Консултативния съвет да бъде направен този разговор, да бъдат очертани решенията за излизане от тази ситуация, която се очертава в близките месеци и следващата година само да ескалира”, коментира Бойчев, цитиран от Би Ти Ви.

Основното опасение на депутата е, че в страната има реална заплаха броят на хората, търсещи закрила, да достигне десетки хиляди.

„Без усилията на президента това няма да стане. Пасивността на президента по този въпрос показва негова слабост. Плевнелиев не е оценил важността на проблема и ролята на президентската институция за това колко може да бъде полезен именно сега”, заяви депутатът от на Коалиция за България Антон Кутев.

#БСП #Росен Плевнелиев #Консултативния съвет по национална сигурност #Коалиция за България #Жельо Бойчев #Плевнелиев #Антон Кутев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници