Папандреу бърза с коалицията

Папандреу бърза с коалицията
„Целта ми е да създам коалиционно правителство възможно най-скоро“, каза Папандреу след срещата с президента. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу заяви в събота, че преговорите за сформирането на коалиционно правителство ще започнат скоро.

Папандреу казал на президента на Гърция Каролос Папуляс, че народът трябва да постигне политически консенсус, за да покаже, че иска да запази еврото, съобщи „Ройтерс“.

В същото време европейските лидери се опитват да убедят света, че еврозоната може да преодолее проблемите с дълга.

„Скоро ще задействаме нужните процедури и контакти, за да създадем това по-широко сътрудничество“, каза президентът Папуляс след срещата с премиера.

Часове след като оцеля след вота на доверие, Папандреу заяви, че Гърция трябва да избегне провеждането на предварителни избори, и призова за сформирането на коалиционно правителство с цел държавата да не загуби спасителния пакет помощи от Европа.

„Целта ми е да създам коалиционно правителство възможно най-скоро“, каза Папандреу пред репортери преди аудиенцията си с президента.

„Липса на консенсус би притеснила европейските ни партньори относно желанието на страната ни да остане в еврозоната“, обясни той.

#Георгиос Папандреу #Гърция #министър-председател на Гърция #вот на доверие #коалиционно правителство #дългова криза #спасителен заем #президент на Гърция #Каролос Папуляс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници