Азербайджанецът, убил младежа в Москва, се призна за виновен

Азербайджанецът, убил младежа в Москва, се призна за виновен
Националистически групировки отговориха с нападения на граждани от кавказки произход, а полицията извърши масови арести сред имигрантите. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Заподозреният за убийството на руснака Егор Щербаков в московския квартал „Бирюлево", Орхан Зейналов, е признал, че той е извършителят на престъплението, съобщават руски медии.

Зейналов е от Азербайджан и "неславянските" му черти, забелязани от свидетели на убийството, предизвикаха вълна от протести и насилие в руската столица.

Националистически групировки отговориха с нападения на граждани от кавказки произход, а полицията извърши масови арести сред имигрантите.

По време на разпита Зейналов признал, че той е нанесъл фаталния удар с нож, но заявил, че го е направил при самозащита, предава „Стандарт“.

По думите му той не е искал да извърши убийство, но е бил принуден да се защити.

Служител на Следствения комитет каза пред Интерфакс, че по време на разпита Зейналов „изведнъж забравил руския език“, след което му е бил осигурен преводач, който ще участва във всички следствени действия.

В четвъртък руският съд трябва да реши каква мярка да наложи на Зейналов.

Азербайджанецът бе задържан на 15 октомври, след като полицаите проследили мобилния му телефон.

На въпрос "Знаете ли защо ви арестуваме?", Зейналов отговорил: "За убийство".

Руснакът Егор Щербаков бе намушкан с нож в сърцето пред очите на годеницата си в нощта на 10 октомври в квартал "Бирюлево", където има концентрация на кавказки емигранти.

#Русия #Егор Щербаков #Орхан Зейналов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници