Републиканци и демократи се споразумяха, САЩ избегнаха фалита

Републиканци и демократи се споразумяха, САЩ избегнаха фалита
Във вторник директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард предупреди, че eвентуален фалит на САЩ може да доведе до глобална рецесия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Демократите и републиканците в Сената на САЩ се споразумяха за повишаването на тавана на държавния дълг и възобновяване на работата на правителството, съобщава "Хъфингтън поуст".

Обсъдени са били и възможностите за спешно гласуване на законопроекта за повишаване на тавана на дълга.

Следващата стъпка е планът за изход от създадената правителствена криза трябва да бъде одобрен от двете камари на конгреса, след което подпис под документа ще трябва да сложи и прлезидентът Барак Обама.

Ако проблемът не бъде решен, още в четвъртък правителството на САЩ трябва да обяви технически дефолт по своите финансови ангажименти.

Във вторник директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард предупреди, че eвентуален фалит на САЩ може да доведе до глобална рецесия.

Заради липса на средства държавните служители са в принудителен отпуск от 1 октомври. Републиканците отказват да гласуват новия бюджет, ако президентът Барак Обама не се съгласи да оттегли или отложи реформата в здравеопазването.

Фискалното споразумение трябва да удължи срока за достигане на тавана на държавния дълг до средата на февруари и ще осигури финансиране на правителството до средата на януари.

#Демократите #републиканците #Сената #САЩ #Барак Обама #Кристин Лагард #Международния валутен фонд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници