Бившият либерийски президент излежава 50-годишна присъда

Бившият либерийски президент излежава 50-годишна присъда
Бившият президент на Либерия Чарлз Тейлър беше преместен в британски затвор. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Бившият президент на Либерия Чарлз Тейлър беше преместен в британски затвор, където ще излежи 50-годишната си присъда за военни престъпления, съобщи Специалният съд за Сиера Леоне, предаде БГНЕС.

Тейлър беше откаран с чартърен самолет, придружен от охранители, във Великобритания. Там е бил предаден на представители на Затворническата служба. Британските власти съобщиха миналата седмица, че Тейлър ще излежи остатъка от присъдата си в британски затвор, съгласно тайно споразумение, постигнато през 2007 г., малко след ареста му.

Бившият президент на Либерия поиска да излежи присъдата си в затвор в Руанда вместо във Великобритания, за да бъде по-близо до семейството си и властите в Кигали съобщиха, че са готови да обмислят искането му.

65-годишният бивш президент на Либерия вероятно ще прекара остатъка от живота си зад решетките, след като Специалният съд за Сиера Леоне потвърди присъдата му за въоръжаване на бунтовници по време на жестоката гражданска война в страната през 90-те години на миналия век.

#Либерия #съд #президент #Руанда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници