Стокооборотът между България и Румъния може да надхвърли 3 млрд.евро

Стокооборотът между България и Румъния може да надхвърли 3 млрд.евро
Бронислав Денев Снимка: МИЕТ
A A+ A++ A

Реални са възможностите стокооборотът между България и Румъния за 2013 година да надхвърли три милиарда евро, сочи анализ на данните, предоставени от Националния статистистически институт, за стокооборота за първите седем месеца от годината, съобщи за Бронислав Денев, ръководител на СТИВ - Букурещ.

"Представената информация и направеният анализ ни дават основание да считаме, че предварителните прогнози на СТИВ – Букурещ за възможен стокооборот от над 3 млрд. евро за 2013 година е реален, и това ще е поредна стъпка напред на българските и румънски фирми, които работят изключително интензивно за поредна година, в която световната европейска кризи все още не са отминали", коментира Бронислав Денев, цитиран от агенция "Фокус".

Статистическите данни за стокооборота между България и Румъния, които отразяват тяхното търговско–икономическо сътрудничество за първите седем месеца на 2013 година, са обнадеждаващи. Износ – около 949 млн. евро, внос – около 992 млн. евро, стокооборот – около 1,941 млн. евро, търговско салдо – около 43 млн. евро за България.

Румъния е отново на 3-то място, като европейски партньор на България /след Германия и Италия/ и на 4-то в световен мащаб /след Германия, Турция и Италия/.

#България #Румъния #внос #износ #Бронислав Денев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници