Безредици в Москва заради убийството на младеж

Безредици в Москва заради убийството на младеж
Десет автобуса със спецполицаи са били изпратени към Западно Бирюлево. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Около 350 младежи, сред които и крайни националисти, са атакували търговски център в московския район Западно Бирюлево в неделя, по време на безредици, заради убийството на млад руснак по-рано тази седмица, от мъж от "неславянски" произход, който успял да избяга.

По разпореждане на министъра на вътрешните работи Владимир Колоколцев в Москва е въведен план „Вулкан”, целият личен състав е вдигнат под тревога, съобщават от руското министерство на вътрешните работи, предава „Фокус“.

Нападателите разбили вратите на търговския център, пребили охраната и счупили няколко витрини, след което се опитали да подпалят сградата, съобщава радиостанция Ехото на Москва.

Десет автобуса със спецполицаи са били изпратени към Западно Бирюлево.

Седем от участниците са били задържани, а други са оказали съпротива на силите на реда, замеряйки полицаите с празни бутилки.

Полицията е започнала разследване на убийството на 25-годишния Егор Шчербаков, който е бил намушкан с нож пред очите на приятелката си.

Според запечатаната от видеокамерите сцена убиецът има вид на кавказец или на гражданин от средноазиатска република, като жителите на квартала са убедени, че той е нелегален емигрант.

Русия, която изпитва нужда от работна ръка заради демографската криза, приема стотици хиляди емигранти от бившите средноазиатски съветски републики, които често са сочени за фактор в увеличаването на градската престъпност.

#Русия #убийство #Егор Шчербаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино