Следващата година може да е нулева за усвояването на европари, смята Дончев

Следващата година може да е нулева за усвояването на европари, смята Дончев
A A+ A++ A

Следващата година може да се окаже нулева за България по отношение на усвояването на европейски пари, предупреди бившият министър по еврофондовете Томислав Дончевв предаването "Неделя 150".

За да текат плащанията през 2014 г., първите схеми за финансиране трябва да се подготвят в момента, за да могат да бъдат отворени в началото на следващата година. Нямам информация това да се случва. И тук ще споделя опасността 2014 г. да се превърне в нулева година, което е много лошо, заключи Дончев.

Европейските пари за тунела под Шипка и за Западната дъга на Околовръстния път на София не са окончателно загубени, каза Томислав Дончев. По думите му апликационните форми за двата проекта могат да бъдат подадени наново.

До момента по голям инвестиционен проект по смисъла на Регламент 1083 България няма отхвърлена апликационна форма. Имали сме много случаи, къде по отношение на една апликационна форма или нужда от допълнителна информация, има нужда от допълнителни анализи. Несъвсем рутинна процедура е, апликационни форми да бъдат отхвърлени. Няма дужда от излишно драматизиране, въпреки че самият сигнал е до голяма степен смущаващ. Двете апликационни форми биха могли да бъдат подадени наново. Некоректно би било да се коментира, че средствата за тези два проекта окончателно са загубени. Това зависи от действията на правитеството следващите два – три месеца, каза Дончев.

#Томислав Дончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници