Младежите ни ще играят за бронзовите медали в Бразилия

Младежите ни ще играят за бронзовите медали в Бразилия
A A+ A++ A

Националният отбор на България за мъже до 23 години няма да играе на финал на Световното по волейбол в Бразилия. Сърбия надигра момчетата на Драган Иванов на полуфиналите с 3-0 гейма (21:13, 21:18, 21:10).

Мачът започна по-добре за сърбите, които поведоха с 4:0. На няколко пъти Лъвовете намаляваха тази разлика до 2 точки, но западните ни съседи не спираха да тормозят българското посрещане, неоставяйки шанс на блокадата ни да проработи ефективно и изолирайки центровете ни в атака. Съвсем в реда на нещата Сърбия поведе в резултата,предаде БГНЕС.

Във втория гейм Лъвовете също намериха начин да затруднят противниковото посрещане, а собственото им се подобри. Така заработи и блокадата, а атаките през центъра бяха повече. Нашите успяха да натрупат разлика 6:10, 8:13. След техническото прекъсване сърбите започнаха постепенно да намаляват българската преднина, докато не изравниха при 17:17. Последва ново равенство, а три поредни успешни блокади срещу нашия тим обърнаха резултата и западните ни съседи поведоха с 2:0 гейма.

Началото на третата част бе равностойно – 2:2, 4:4, но Сърбия бързо започна да трупа преднина. Западните ни съседи отново затрудниха нашето посрещане, а блокадата им бе почти непробиваема. Българите не успяха да противодействат ефективно и мачът бе записан в полза на Сърбия.

Сръбският център Лисинец, който направи и добър мач с мъжете на Европейското срещу България, записа на сметката си цели 10 блокади срещу 3 за Венци Рагин.

Утре нашите ще играят срещу Русия в спор за бронзовите медали, а Сърбия и Бразилия ще определят първия шампион на планетата в тази възраст, съобщава БФ Волейбол.

#младежи #волейбол #Бразили

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници