Флиртуваме с първия ни национален фалит, заяви Обама

Флиртуваме с първия ни национален фалит, заяви Обама
Според Обама, САЩ флиртуват с фалита на страната.
A A+ A++ A

Планираните за уикенда преговори между Белия дом и Конгреса се провалиха.

Двупартийна група сенатори подготвят план, който да позволи работата на правителството и да предотврати неплатежоспособността на САЩ по дълговете на страната, докато преговорите между Белия дом и републиканците за изход от финансовата бъркотия са в застой, предаде Вашингтон Пост, цитиран от "Стандарт".

Говорителят на републиканците, Джон Бейнър от Охайо, обяви преди да започне сесията през уикенда: "Няма сделка, както и няма преговори" пред колегите си.

Президентът на САЩ Барак Обама отново се противопостави на идеята вдигането на тавана на дълга да бъде само за няколко седмици, а именно това е ключовият въпрос в преговорите с републиканците. Това се случи на 12-ия ден от бюджетната криза в страната.

"Може да е мъдро, както предлагат някои, просто да се ритне тавана на дълга надолу по пътя за няколко месеца, и да се флиртува в първия в историята ни национален фалит точно по средата на пазаруването за празниците", каза Обама, който от началото на октомври е в сблъсък с противниците си от Републиканската партия по федералния бюджет.

Припомняме, че след като в Конгреса не са гласувани разходите и приходите, от 1 октомври САЩ изпаднаха в административна парализа. Стотици хиляди служители бяха пратени в принудителен отпуск, а това доведе до лавина от неблагоприятни последици в цялата страна.

#Барак Обама #САЩ #Джон Бейнър #Белия дом #Конгреса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници