Firefox OS получи допълнителни възможности

Firefox OS получи допълнителни възможности
A A+ A++ A

По-рано тази седмица от Mozilla Foundation публикуваха информация, че подготвят първия сериозен ъпдейт за мобилната си платформа Firefox OS, който се очаква да излезе "скоро". Firefox OS 1.1 изглeжда вече тръгна към потребителите, макар засега разпространението на платформата да остава ограничено. Сред нововъведенията e възможност за изпращането на мултимедийни съобщения, каквато досега липсваше.

Push нотификациите също пристигат с новата версия, както и възможност за внасяне на списък с контакти от Gmail и Hotmail. Освен това операционната система вече се опитва да предскаже и допълни телефонните номера, които въвеждате. Календарът пък вече може да изпраща известия за събития. С новата версия на платформата е значително намаляло и времето за зареждане на приложения. Браузърът пък вече позволява сваляне на файлове, а клавиатурата може да прави автоматични корекции на думите.

Досега телефони с Firefox OS се предлагаха от Telefonica в Испания, Колумбия и Венецуела и от Deutsche Telekom в Poland. Тази есен разпространението ще бъде разширено и Telefonica ще ги пусне в Бразилия, Мексико, Перу и Уругвай, Deutsche Telekom в Германия (скоро и в Унгария и Гърция), а Telenor ще ги предложи в Унгария, Сърбия и Черна гора.

https://blog.mozilla.org/futurereleases/2013/10/09/firefox-os-update-1-1-adds-new-features-performance-improvements-and-additional-language-support/
https://blog.mozilla.org/blog/2013/10/09/mozilla-and-partners-to-kick-off-second-round-of-firefox-os-launches/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници