Прокуратурата иска отвод на председателя на съдебния състав по делото срещу Цветанов

Прокуратурата иска отвод на председателя на съдебния състав по делото срещу Цветанов
Цветанов заяви, че не приема обвиненията и настоява за бърз, прозрачен и справедлив процес, който да не бъде отлаган. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата поиска отвод на председателя на съдебния състав по делото срещу Цветан Цветанов.

Адвокат Менко Менков обясни, че тъй като Прокуратурата се позовава на публикации от булевардната преса, той ще представи граждански искове, които е подал срещу представители на медиите, с които се отричат тези публикации, предава „Фокус“.

Искането на прокурора е обидно не само за съдебния състав, но и за всички съдебни инстанции, тъй като с позоваването на тези публикации, прокуратурата счита, че процесът е предубеден, заяви Менков.

"Прокуратурата не желае на нашия подзащитен да бъде осигурен прозрачен и безпристрастен процес. Цели се само отлагане на неминуемия изход по делото", каза още адвокатът.

Другият адвокат на Цветанов, Ханс-Петер Ул, посочи, че искането на Прокуратурата е абсолютно неоснователно и съдът трябва да го отхвърли, тъй като подсъдимият има право на бърз процес.

Цветанов подкрепи тезата на адвокатите си, че искането е несъстоятелно. Той заяви, че не приема обвиненията и настоява за бърз, прозрачен и справедлив процес, който да не бъде отлаган.

Съдебният състав се оттегли на съвещание по искането на прокуратурата.

#Цветан Цветанов #дело #подслушване #СРС #Менко Менков #Ханс-Петер Ул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници