Министър Павлова лично ще ръководи ОП „Регионално развитие“ и пътната агенция

Министър Павлова лично ще ръководи ОП „Регионално развитие“ и пътната агенция
Новият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова (вляво) с премиера Борисов в парламента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова лично ще ръководи оперативна програма „Регионално развитие", както и Националната агенция "Пътна инфраструктура", съобщиха от пресслужбата на строителното министерство.

Павлова беше натоварена с управлението на европрограмата в качеството си на зам.-министър, преди да наследи министерския пост от кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевлениев.

Тя ще контролира и дирекция "Управление на териториалното сътрудничество", която е управляващ орган по програмите за трансгранично сътрудничество.

Решението на Павлова да не делегира тези правомощия на заместниците си е обяснено с факта, че дейностите на министерството в тези три области са приоритетни и от изключителна важност.

Зам.-министърът Николай Нанков, който преди да влезе в регионалното ведомство беше областен управител на Ловеч, ще ръководи Дирекцията за национален строителен контрол.

Тя проверява строежите и отговаря за премахването на тези, които са направени незаконно.

Нанков ще ръководи и работата на Агенция по геодезия, картография и кадастър, както и на главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" (ГРАО), която до момента беше в сред ресорите на друг от заместниците на Павлова - Екатерина Захариева.

От своя страна, Захариева ще ръководи дирекцията за устройство на територията, концесиите, дирекциите "Държавна собственост",  "Търговски дружества и държавни предприятия" и "Жилищна политика". политика".

В отговорностите на най-новия заместник Павлова - Николина Николова, ще влиза разработването и прилагането на Дунавската стратегия, на стратегията за интегрирана морска политика и на "Стратегия 2020" в пътния сектор.

#Министерство на регионалното развитие и благоустройството #министър на регионалното развитие и благоустройството #Лиляна Павлова #Николай Нанков #Росен Плевнелиев #оперативни програми на ЕС #Оперативна програма "Регионално развитие" #ГРАО #Екатерина Захариева #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »