Младите ни волейболисти победиха и Тунис, вече водят в групата

Младите ни волейболисти победиха и Тунис, вече водят в групата
A A+ A++ A

Националният волейболен отбор на България за мъже до 23 години постигна трета поредна победа на Световното първенство в Бразилия. Този път нашите победиха с 3:0 гейма отборът на Тунис.

Още в първите минути на мача пролича, че и двата отбора няма да се дадат без битка започвайки своеобразна борба. Никой не позволяваше на другия да поведе с голяма разлика. До самия край на частта тя не нарасна на повече от 2 точки и водачеството се разменяше постоянно. Тенденцията продължи и в самия край, когато и двата отбора изпуснаха по няколко гейм бола. За щастие нервите на българите се оказаха по-стабилни и нашите измъкнаха гейма при 28:30, предаде БГНЕС.

Във втората част българите започнаха по-уверено и натрупаха преднина от 3 точки (2:5), която, обаче, лесно загубиха при 7:8, а след това допуснаха отбора на Тунис да поведе – 12:11. Лъвовете бързо поправиха резултата и само след минути отново те бяха водещите – 14:16. Последва още едно изравняване от страна на тунизийците – 17:17, но след това нашите взеха нещата в свои ръце и спечелиха и този гейм с 18:21.

Третата част започна идентично на втората – с 3 точки преднина. Този път Лъвовете не загубиха водачеството нито за миг, а само увеличаваха разликата – 6:9, 6:10, 9:15, 9:18 и съвсем в реда на нещата спечелиха убедително и последния гейм – 12:21.

Лъвовете излизат срещу фаворита в групата – Бразилия в четвъртък в 01:00 наше време.

#България #волейбол #Бразилия #Тунис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници