Ще наложа вето, ако върнат пушенето, заяви президентът

Ще наложа вето, ако върнат пушенето, заяви президентът
Плевнелиев заяви, че има готовност да свика Консултативния съвет по национална сигурност заради реформите в сектор Сигурност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Категорично заявявам, че ако се тръгне към каквото и да е било връщане на стария режим за тютюнопушене в заведенията, като президент ще се противопоставя и ще наложа вето, заяви преидентът Росен Плевнелиев.

"Не мога по никакъв начин да поставя като аргументи, от една страна здравето на нацията и от друга страна изискванията на един или друг бранш. Здравето на нацията на мен ми е важно. Режимът, който беше постигнат, е въведен в много европейски държави - той е ясен, категоричен и дългосрочно правилен и се надявам да не отстъпим от тази позиция", коментира президентът, цитиран от БГНЕС.

Плевнелиев заяви, че има готовност да свика Консултативния съвет по национална сигурност заради реформите в сектор Сигурност.

"Военният министър Ангел Найденов посочи, че има основание за КСНС, но същевременно каза, че няма смисъл да се свиква Съветът за сигурност към Министерски съвет, малко странно е това изявление. Нека да направим голямата разлика, КСНС е консултативен орган, а Съветът за сигурност към МС е изпълнителен орган, там ревизират плановете, там се взимат важните решения", уточни той.

 

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #пушене #Ангел Найденов #КСНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"