Задържаха 1 600 000 къса нелегални цигари

Задържаха 1 600 000 къса нелегални цигари
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Около 1 600 000 къса нелегални цигари са задържани в рамките на два дни на границите на страната", заяви главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

„На 5 октомври около 23.10 часа автомобил с марка „Мерцедес" е задържан на граничен пункт „Илинден". Автомобилът прави впечатление с това, че е бил с двойна ламарина, което говори за наличие на тайник. При извършената физическа проверка, са открити 25 800 кутии с цигари или 516 000 къса", каза още Лазаров.

Той уточни, че по-късно са задържани трима гръцки граждани, двама от които имат подобни нарушения от преди. Те са наели български гражданин, който да прекара стоката през границата ни. Най-вероятно днес или утре прокуратурата ще повдигне обвинения, уточниха от МВР.

Другият случай на задържани контрабандни цигари е от 6 октомври, на зелена граница в района на 64-та гранична пирамида край село Тополница, Петричко. Там е задържан лека автомобил, който преминавал по черен път зелената граница.

„Това говори са направени транспортни коридори на зелена граница, които не функционират от вчера. Водачът на автомобила прави опит да избяга, но е задържан. При проверката са намерени 111 мастербокса цигари от две марки", каза Лазаров.

#Светлозар Лазаров #МВР #цигари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници