Българи и румънци допринасят за растежа на Германия, смята еврокомисар Андор

Българи и румънци допринасят за растежа на Германия, смята еврокомисар Андор
Европейският комисар за заетостта Ласло Андор. Снимка: архив
A A+ A++ A

Европейският комисар за заетостта Ласло Андор заяви, че вижда само ползи от пристигането на български и румънски имигранти в Германия.

Изказването му е във връзка с нарастващия страх на германците, че от януари, 2014г., градове като Берлин или Дуисбург ще се окажат неподготвени за голямата имигрантска вълна на източноевропейци, пише "Фокус".

„Тъй като германската икономика расте, има много свободни работни места. В страната пристигат предимно млади хора и аз виждам само предимства за двете страни. Мнозинството българи и румънци работят и допринасят много за растежа на Германия, тъй като те плащат данъци и социални осигуровки и влагат пари в страната по време на престоя си. В сравнение с това, размерът на изплатените социални помощи е по-малък", изтъкна Андор.

„Дори да има българи и румънци, които да не си намерят директно работа в Германия и започнат да получават социални помощи, те ще разполагат само с три месеца срок за пребиваване в страната. Това е регламент на ЕС и по този въпрос не са нужни предупреждения", заяви Андор в интервю пред германското списание "Шпигел".

#Ласло Андор #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници