Аржентинският президент в отпуск по болест

Аржентинският президент в отпуск по болест
Аржентинският президент Кристина Фернандес де Кирхнер ще си вземе едномесечна почивка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По лекарска препоръка аржентинският президент Кристина Фернандес де Кирхнер ще си вземе едномесечна почивка заради открития в мозъка й субдурален хематом, съобщи нейният прессекретар Алфредо Скочимаро, цитиран от РИА Новости.

Вчера 60-годишната Кирхнер е била приета в специализирана болница  в Буенос Айрес. През август тя паднала и си ударила главата. Неиният говорител прочете изявление на президентския лекарски екип, в което се казва, че тогава й е направено изследване със скенер и не е открито нищо нередно. По-късно съще не е имало симптоми. Вчера Кирхнер отишла в болницата заради неравномерен сърдечен ритъм и главоболие и била отново прегледана.

Лекарите открили хематома и й препоръчали почивка. Миналата година Кирхнер претърпя операция за отстраняване на щитовидната жлеза, след като й беше открит карцином.

Вицепрезидентът Амадо Буду е прекъснал посещение във Франция, за да се върне в Аржентина и да поеме президентските задължения. Кирхнер е в разгара на кампания за избори в края на октомври, които ще определят състава на Конгреса.

#Кристина Фернандес де Кирхнер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници