Тони Блеър откри балкански фестивал в Скопие

Тони Блеър откри балкански фестивал в Скопие
Тони Блеър и индийският инвеститор в Македония Субрата Рой Сахара.
A A+ A++ A

Бившият британски премиер Тони Блеър,  македонският премиер Никола Груевски, кактои множество официални лица и хуманитаристи като Есма Реджепова, лорд Пател барон на Братфорд, баронеса Патриша Скотланд и Джереми Гили, английски режисьор и основател на фондация за мир One Day се включиха в тридневния фестивал на мира в Скопие.

Толерантността и свободомислието бяха основни теми по време на първият по рода си фестивал Sahara Balkan Peace Festival.

Специален гост на събитието беше Тони Блеър.

"Истинското различие между хората днес е между свободомислещите  и тези със закостеняло съзнание; между тези, които виждат света като възможност за глобализация и интеракции, и тези, които  се изолират и възприемат нещата, които ни свързват като заплаха . Не съм песимист за света, в който живеем. Винаги съм бил оптимист и вярвам, че можем да намерим сили в себе си и да преодолеем предизвикателствата”, заяви Блеър в речта си откриването.

Конференцията за мир и целия Sahara Balkan Peace Festival бяха инициирани от индийският инвеститор в Македония, Субрата Рой Сахара.

Фестивалът започна от Македония и ще бъде организиран в различна балканска държава през следващите 12 години.

 

#Тони Блеър #Скопие #Блеър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници