Правителственият „Фалкон“ возил ВИП гости на сватбата на Николай Младенов

Правителственият „Фалкон“ возил ВИП гости на сватбата на Николай Младенов
A A+ A++ A

Правителственият „Фалкон“ на „Авиоотряд 28“ е използван за извозване на ВИП гости на сватбата на външния министър в кабинета на ГЕРБ Николай Младенов, която се състоя на 20 август 2011 г. в резиденция „Евксиноград“.

Делегацията от ВИП сватбари предвождал лично тогавашният премиер Бойко Борисов, който кумува на бившия дипломат №1 и съпругата му Гергана Григорова. Това става ясно от доклада на парламентарната комисия, която проверяваше полетите на властта през последните 4 г., пише в. „Монитор“.

Турът на Борисов стартирал 2 дни преди Младенов да мине под венчилото. Тогава той летял до Варна. На следващия ден е посетил Бургас, а по-късно се е прехвърлил в Безмер. В деня на сватбата експремиерът е отскочил със самолета до София само за 2 часа. По обед той е излетял от правителствения терминал отново за Варна, за да се включи привечер в церемонията в „Евксиноград“. В списъка с качилите се на борда на фалкона пътници освен на Борисов фигурира името на настоящия президент Росен Плевнелиев, който броени дни по-късно подаде оставка като строителен министър, за да влезе в надпреварата за поста на „Дондуков“ 2.

Освен Плевнелиев в самолета е бил и министърът на транспорта в предишния кабинет Ивайло Московски. Любопитен е и фактът, че сред пасажерите е била записана и г-жа Московска, което означава, че ексминистърът вероятно е бил придружен от съпругата си. Списъка с пасажерите от неколкодневния тур с фалкона, само горивото за който е струвало на данъкоплатците близо 11 хил. лв., допълват трима гардове на НСО – Бойко Василев, Петко Ангелов и Благомир Петров. Три дни след сватбата Борисов се прибрал сам в столицата, като преди това е отскочил до Бургас.

#"Авиоотряд 28" #сватба #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници