BlackBerry, Android и iOS са най-популярните мобилни платформи за бизнеса

BlackBerry, Android и iOS са най-популярните мобилни платформи за бизнеса
A A+ A++ A

Проучванията на анализаторите, а и финансовите резултати на RIM напоследък показват, че BlackBerry губи сериозно пазарни позиции за сметка на алтернативи като iOS и Android. Forrester обаче публикува проучване сред 4000 бизнес потребители, работещи в сферата на информационните технологии в 17 различни страни. Според данните от анкетата платформите на Android, Apple и BlackBerry се използват почти поравно в офисите на анкетираните.

Android използват 27% от участниците в проучването, BlackBerry - 26%, а iOS - 24%. Останалите 25% са разпределени между Symbian, Windows Phone и Windows Mobile, webOS, Linux и bada. Пазарният дял на BlackBerry в САЩ наистина намалява, но от агенцията отбелязват, че компанията все още е популярна на пазарите в развиващите се държави, като дори дава пример и с размириците неотдавна в Индонезия, които настъпиха заради премиерата на BlackBerry Bold 9790.

От Forrester са се поинтересували и каква операционна система предпочитат анкетираните при закупуване на устройства, както и коя използват, за да работят вкъщи и в офиса. Оказва се, че 20% от участниците използват поне едно устройство, произведено от Apple, като по-често това е iPhone. Потребителите на Apple от анкетираните са сред най-високоплатените и сред най-младите служители. Бизнесът на RIM се крепи на лоялността на потребителите извън Щатите, но и там продуктите на Apple също са широко използвани за работа.

http://www.forrester.com/rb/Research/apple_infiltrates_enterprise_and_reshapes_markets_for/q/id/58329/t/2

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници