Депутатите аплодираха световния шампион Иво Ангелов

Депутатите аплодираха световния шампион Иво Ангелов
Иво Ангелов стана световен шампион в кат. до 60 кг от първенството „Будапеща 2013“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Целият парламент посрещна с аплодисменти световния шампион в класическия стил Иво Ангелов. Депутатите прекъснаха за кратко заседанието си, за да поздравят златния медалист в кат. до 60 кг от първенството „Будапеща 2013“.

На официалната ложа до шампиона бяха още президентът на БФ Борба Валентин Йорданов, старши треньорът на националния отбор Армен Назарян, както и генералният секретар на БФ Борба Валентин Савов.

Преди това гостите имаха близо 40-минутна среща с председателя на парламента Михаил Миков. На разговорите бяха обсъдени проблемите на българската борба, както и на българския спорт.

„Благодаря на председателя на парламента за вниманието, което отделя на нашия спорт. Преди това депутатите успяха да се обединят и да подкрепят борбата за оставането й в олимпийската програма на игрите. А сега почетоха и нашия шампион. Срещата беше много полезна. Обсъдихме наболели проблеми като ученическия спорт, състоянието на спортните бази, условията за подготовка, финансирането...“, каза Валентин Йорданов.

Шампионът получи печетния знак на парламента, а шефът на Народното събрание се ангажира да посредничи за възстановяването на залата по борба на „Миньор“ (Перник), чийто състезател е Иво Ангелов.

#БФ Борба #Валентин Йорданов #Иво Ангелов #Михаил Миков #Валентин Савов #Армен Назарян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници