Над 900 души ще участват в Маратона на София

Над 900 души ще участват в Маратона на София
A A+ A++ A

Над 900 участници ще има на предстоящия юбилеен 30-и Маратон в София, който би трябвало да превърне 6 октомври в абсолютен празник на спорта.

На брифинг в сградата на Столична община кметът на града Йорданка Фандъкова, шефът на БОК Стефка Костадинова и още от организаторите споделиха мнението си за надпреварата, предаде БГНЕС.

Фандъкова сподели, че освен като част от кандидатурата ни за Европейска столица 2019, маратонът ще ни послужи и като шанс да станем Европейска столица на спорта.

"Неделя ще се превърне в празник на спорта. Това събитие ни дава шанса да кандидатстваме и за Европейска столица на спорта. Ще подадем и своите документи, за да кандидатстваме. Над 900 участника ще има, 25 000 лева е наградният фонд", сподели Фандъкова.

Костадинова призна, че обмисля да се включи в част от маратона.

"250 души са заявили участие за дистанцията на 42 километра. Имаме 74 участници мъже от чужбина и 9 жени. При мъжете ще бягат Йоло Николов, Шабан Мустафа. При жените ще участват Силвия Дънекова и Анита Кръстева", заяви техническият директор на състезанието Даниел Дуков.

#маратон #София #Йорданка Фандъкова #БОК #Стефка Костадинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници