Кворум има, когато избират шефове, по възможност за чужбина

Кворум има, когато избират шефове, по възможност за чужбина
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Осъмнахме с новината, че в парламента имало кворум и че депутатите ще работят. Това вече е новина! Малко по-късно се разбра, че са се събрали, за да избират шеф на делегацията на Народното събрание в НАТО. Добра служба, струва си труда да отидат на работа толкова рано, макар за цял ден. Това няма да е трудно, защото ясно показаха, че присъстват в залата физически, а не политически.

След бурни препирни и обиди депутатите избраха постоянна делегация в Парламентарната асамблея на НАТО, а за председател - Четин Казак от ДПС. Махленското ниво на дебата и натрапчивото усещане за обреченост надминаха висотите от заседанието в сряда, когато Красимир Велчев от ГЕРБ го удари на рими и изрецитира част от „Балада за комуниста“ в отговор на заяждане на Лютви Местан.

По време на дебата, вместо да бъдат обсъдени качествата на кандидатите – Четин Казак и Добромир Димитров, и дали тези хора имат качества да ни представляват в Алианса, народните представители отново решиха да покажат колко са оригинални.

ДПС обвини ГЕРБ, че нямат никаква заслуга за членството на България в НАТО, защото били в политическото небитие, когато страната ни се присъединила. Депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев отговори както подобава: „Имате заслуги в тайните служби, това значи, че трябва да ви пратим за шефове на ЦРУ“.

Във форумите в интернет потребители пишат, че парламентът е по-интересен от турските сериали. Така е, на стила и езика на народните избранници може да завиди всеки сценарист на комедийни предавания.

В сряда зам.-председателят на парламента Мая Манолова заяви, че заседанието й прилича на „бездарно риалити“. Само че забрави, че риалитито го правят участниците.

Борбата между лидерите на основните политически сили, ламтежът към шефски постове за своите хора, по възможност в чужбина, и липсата на елементарно желание за реформа изродиха парламентаризма в процедурни „хватки“ без смисъл. Реалният политически дебат е подменен, а целта е да има кворум.

Спокойно, кворум ще има, ако не всеки работен ден, то винаги когато си гласуват заплатите, отпуските и разпределят апетитни постове.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници