Дали камерата на Nexus 5 ще ни изненада?

Дали камерата на Nexus 5 ще ни изненада?
A A+ A++ A

Вече е октомври и не се съмняваме, че слуховете около очаквания нов смартфон в серията Nexus ще достигнат нови върхове. Предполага се, че представянето му ще е по-късно този месец и ще използва Android 4.4 KitKat, а освен това се знае, че ще предложи четириядрен процесор Snapdragon 800, 5" дисплей с резолюция 1080р и дизайн, който ще напомня дизайна на таблета Nexus 7. Каква обаче ще е камерата му?

Според един от появилите се лог файлове от устройството тя ще използва модул IMX179 от компанията Digital Optics. А това е важно по няколко причини. Оказва се, че това е първата MEMS (микроелектромеханична) камера в света и е в състояние да движи сензора напред и назад за получаването на интересни резултати. Така например е възможно префокусирането на снимката, след като тя е била заснета, подобно на иновативната камера Lytro. Като недостатък можем да посочим тъмната бленда от f/2.4, което означава, че на тъмно снимките няма да са особено впечатляващи. Резолюцията е 8МР.

http://www.phonearena.com/news/Nexus-5-to-be-first-smartphone-with-MEMS-camera-fastest-on-a-phone-Lytro-like-functionality_id47900
http://memscam.com/html_files/PDF/mems_cam_DOC8324F_C_Feb_2013.pdf

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници