HTC и Qualcomm ще трябва да променят чип заради патенти на Nokia

HTC и Qualcomm ще трябва да променят чип заради патенти на Nokia
A A+ A++ A

Неприятните новини за HTC продължават. Този път на компанията ще се наложи да промени компонент в One и други нови модели, който иначе може да доведе до забрана за продажбата на устройствата в Щатите, защото нарушава патенти на Nokia. Според информация на Wall Street Journal тайванската компания работи в партньорство с Qualcomm за намиране на различен начин за подобряване на приемането и предаването на мобилни разговори през телефоните й.

На 23 септември американската агенция ITC (International Trade Commission) отсъди в полза на Nokia, като реши, че HTC нарушава два безжични патента на финландците, които се отнасят до подобряването на предаването и приемането на телефонни разговори. Според документите на Nokia те се нарушават от чип, който е произведен от Qualcomm.

Ако въпросните промени не бъдат направени и ако ITC потвърди предварителното си решение през януари следващата година, редица модели на HTC могат да получат забрана за внос и продажба в Щатите. В интерес на истината One вече стана причина за съдебни дела между двете компании, когато се разбра, че използва микрофони, патентовани от Nokia. Тогава вината не беше в HTC, а в доставчика на компонентите STMicroelectronics.

http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304373104579110351064485582.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници