Депутатите си поиграха на парламентарен „Контра Страйк“

Депутатите си поиграха на парламентарен „Контра Страйк“
A A+ A++ A

Парламентът отхвърли вота на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Гласуваха 217 народни представители, от които 86 бяха „за”, 111 – „против”, а 20 се въздържаха. Завърши поредният парламентарен цирк.

„Дамите“ и джентълмените“ си поиграха на демокрация в действие, точно като на популярната в близкото минало РС-игра „Контра Страйк“. „Стайното цвете“ „Атака“ отново дружно и особено енергично се въздържа, управляващите от левицата и ДПС традиционно гласуваха „ан блок“, а ГЕРБ, макар и с по-малко депутати, почти ритуално гласува срещу правителството и отново ще внася вот на недоверие...!

Добре де, до кога...? Какъв е смисълът от едно безконечно дебатиране и „вотиране“, след като е очевидно, че ДПС и БСП са в „непоклатим“ съюз, а „Атака“ ще „дава рамо“ докато сделката, каквато и да е тя, е актуална!?

Какъв е смисълът от харчене на пари за едни напълно „ялови“ парламентарни прения по тема, която очевидно е „про форма“?

Цялото действие е маскирано с целуфана на парламентарната демокрация, отдолу обаче прозира нелицеприятното и не особено благоуханно безразличие именно към онези, които са изпратили депутатите в Народното събрание.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници