И Samsung Galaxy Note 3 се държи различно в приложения за тестове

И Samsung Galaxy Note 3 се държи различно в приложения за тестове
A A+ A++ A

През лятото стана ясно, че Samsung Galaxy S4 с процесор Exynos 5 Octa следи какви приложения се стартират в телефона и ако те са някои от популярните заглавия за сравнителни тестове се включва максимална честота на работа за постигане на възможно най-висок резултат. Според първите отзиви за Galaxy Note 3, чиито продажби започнаха преди дни, това се случва и с него.

Експеримент на ArsTechnica показва, че процесорът Snapdragon 800 в американската версия на Galaxy Note 3 автоматично преминава на максимална работна честота от 2,3GHz на всички ядра при стартиране на популярното приложение GeekBench. Това обаче не се случва при приложението StealthBench, което на практика е GeekBench, но с променено име. В резултат на Galaxy Note 3 отчита с 20% по-високи резултати в тестовете.

Малко вероятно е обаче тези разкрития да се отразят по някакъв начин на продажбите на устройството, защото повечето потенциални купувачи не се интересуват от неща като сравнителни тестове и избират телефона заради другите му качества.

http://arstechnica.com/gadgets/2013/10/galaxy-note-3s-benchmarking-adjustments-inflate-scores-by-up-to-20/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници